Form

 

«Med Form ønsket vi å skape en stilren møbelserie med tydelig estetikk og smartere løsninger for oppbevaring» —Designer av Form, Øystein Foss.

 

 

For å møte behovene for kvalitet og design, er Form laget med MDF-plater. I tillegg til at platene er svært slitesterke, lar de seg foliere. Dette gjør møblene fuktbestandige, samtidig som det understreker Forms stilrene estetikk ved at skjøtene blir usynlige. Push-teknikk på fronter gir en behagelig brukeropplevelse i kombinasjon med myktlukkende skuffeskinner og hengsler.

Fra den aller første designskissen har vi vært på Birkeland, nesten helt sør i Norge. Den gangen lagde vi møblene for hånd og produksjonen var liten. Ved å følge prosessen fra idé til ferdig møbel, kan vi sikre at design blir ivaretatt og at sluttresultatet er av høy kvalitet.

I dag ligger produksjonen i krysningspunktet mellom de gode idéene og det ypperste innen moderne produksjonsteknologi. Det har alltid vært viktig for oss å tillegge produksjonen bærekraftige løsninger. Vi tok i bruk varmepumper allerede i 1977, og er ISO-sertifisert etter miljø- og kvalitetsstandard.

Identitet og balanse          


Som alle Fossbad-møbler, er også Form designet gjennom en taktil og møysommelig prosess. Fra verkstedet sitt i fabrikken på Birkeland, utforsker designer og andre generasjons Foss, Øystein Foss, form og idé gjennom en intuitiv føring av blyant mot papir. Idéer prøves ut, enkle prototyper snekres sammen, diskuteres og prøves. Når designet til slutt sitter, er det et resultat av tett dialog med menneskene rundt seg, og en fri og nysgjerrig idéflyt.

Form har materialisert denne retningen med store, rene flater uten synlige skjøter og håndtak, noe som gir møbelet myke avslutninger og en sømløs totalitet. Bak servantskapets front, glir skapet ut i en stor skuff som videre skjuler en mindre skuff i overkant. Med porselensservanten Aqua får møbelet et lett og moderne utrykk. I kombinasjon med servantens rektangulære form, oppleves Aqua som en miks av klassisk luksus og moderne design. 

   Utvalgte kolleksjoner